Frank Baats

Mijn naam is Frank Baats, in 1970 te Eindhoven geboren. Ik ben in de jaren 90 gaan fotograferen. Als eerste met een Olympus Trip (zoals zovelen). Na de Olympus ben ik overgestapt op allerlei point en shoot camera’s. In 1995 kocht ik een Minolta 500SX slr, hiermee heb ik veel ervaring opgedaan. Een paar jaar later begon het digitale tijdperk en kocht ik een 3 megapix Sony P72. Al snel liep ik tegen de beperkingen aan. In 2006 kocht ik mijn eerste dslr, een Canon 350D. In 2008 stapte ik over naar de Canon 40D om vervolgens de Canon 6D fullframe aan te schaffen.

Al snel vond ik mijn passie in de portretfotografie. In die tak van sport houd ik me het meeste bezig. Ik heb de beschikking over mijn eigen ruimte om te fotograferen.  Betreft weliswaar mijn zolder, maar daar kan ik ruimschoots uit de voeten. Hierna werd Frank Baats Fotografie al snel een feit.

Ik ben actief lid van Fotogroep Gotcha. Met deze fotogroep organiseren we 6 tot 8 keer per jaar een shoot. Daarnaast organiseren wij eens per jaar een driedaagse, welke meestal in de Ardennen gehouden wordt. Groep is onder andere opgericht door Rob Van Buul.
Naast Fotogroep Gotcha ben ik lid van de Creative Photographer Group. Met deze fanatieke groep organiseren we meerdere keren per jaar een shoot. Groep is opgericht door Henny Sep.